10/75±1/35 10/55±0/6 8/78±0/6 8/87±1/14 11/59±0/74 SOD
0/35±0/03 0/32±0/07 0/3±0/06 0/28±0/03 0/33±0/03 CAT

تبٗٗح خذٍٍل 1 ًـبى هٖ دّذ ککِ:
ث٘ ـتشٗٗي هقذاس آًضٗٗن GPX هشثََى ثِ گشٍگشٍُ کٌٌتشل دٗبثتٖ ٍ کوتشٗٗي آى هشثََى ثِ گشٍگشٍُ دٗبثتٖ ثب تشک٘٘ت صػفشاى ٍ ٍسصؽ ثَ دُ اػت؛
ث ـتشٗي هقذاس آضٗٗن SOD هشثَى ثِ گشٍگشٍُ کٌتشل ػبلن ٍ کوتشٗي آى هشثََى ثِ گشٍگشٍُ دٗبثتٖ ٍ ٍسصؽ ث دُ اػت؛
ث٘ ـتشٗٗي هقذاس آًضٗٗن CAT هشثَى ثِ گشٍگشٍُ دبثتٖ ثب تشک٘٘ت صػفشاى ٍ ٍسصؽ ٍ کوتشٗي آى هشثََى ثِ گشٍگشٍُ کٌتشل دبثتٖ ث دُ اػت.
تبٗٗح تحل٘ل اسٗ بًغ کٌ شفٗکٌشفِ ثش غلظت آ ضٗٗن گل تبت٘گلَتبتَ٘ىَى پشاکؼ٘ذاص کجذٕ) GPX( دس گشٍگشٍُ بّٕبٕ پٌح گبًگبًِ پغ اص دٍ فتّفتِ ت٘وبس دس خذٍٍل بّٕبٕ 2ٍ 3 اسائاسائِ ؿذؿذُ اػت.

جدٍٍل 2. ًتایج تحلیل اریاًًس یکطزفِ بز غلظت آًشین گل تاتیََى پزاکسیداس کبدی در گزٍ ّای پٌج گاگاًِ پس اس دٍ فتِ تیوار
P ًسبت F اریاًس )هیاًگیي هجذٍرات( درجات آسادی df هجوََع هجذٍرات SS هٌٌابغ تغییز پاسخ
غلظت آًشین GPX
0/000 24/52 0/51 4 2/06 ث٘ي گشٍگشٍّٖ
0/02 41 0/86 دسٍى گشٍگشٍّٖ
45 2/92 خوغ کل

تبٗٗح خذٍٍل 2 ًـبى هٖ دّذ ککِ F ث دػتآهتذآهتذُ اصF ختذٍٍل ) 79/3 ; F( دس ػتٌٌح 05/0;α ثتضسن تتشاػت، دس ت٘ دًت٘دِ تفبٍٍت هؼٌب داسٕ ث٘٘ي غلظت آًضٗٗن گل تبت٘گلَتبتَ٘ىَى پشاکؼ٘٘ذاص دس گتشٍگتشٍُ تبٕ پتٌٌح گبتگبًتِ ختَدداسد. ثشإ تؼ٘ ٘ي هٌـث تفبٍٍت، آصهَى ؿفؿفِ اخشا ؿذ.
تبٗٗح آصهَى ؿفؿفِ دس خذٍٍل 5 اسائاسائِ ؿذؿذُ اػت.
جدٍٍل 3. تحلیل تفاٍٍت بیي هیاًگیي ّا بز غلظت آًشین گل تاتیََى پزاکسیداس کبدی در گزٍ ّای پٌج گاگاًِ پس اس دٍ فتِ تیوار
دیابتی با تزکیب ػصارة آبی سػفزاى
ٍ توزیي َاسی دیابتی ٍ ػصارة آبی سػفزاى دیابتی ٍ توزیي
َاسی
کٌٌتزل دیابتی
کٌٌتزل سالن گزگزٍُ
M ; 0/00417 M ; -0/05133 M ; -0/30833 ٭ P=0/001 M ;-0/52833 ٭ P=0/000 ————– — کٌتشل ػبلن
M ; 0/53250 ٭ P=0/000 M ; 0/47700 ٭ P=0/000 M ; 0/22000 ٭ P=0/034 —————— M ; 0/52833 ٭ P=0/000 کٌتشل د بثتٖ
M ; 0/31250 ٭ P=0/019 M ; 0/25700 ٭ P=0/009 —————— M ;-0/22000 ٭ P=0/034 M ; 0/30833 ٭ P=0/001 دٗ بثتدٗبثتٖ ٍ
توشٗٗي اصَّٕاصٕ
M ; 0/05550 —————— M; -0/25700 ٭ P=0/009 M ;-0/47700 ٭ P=0/000 M ; 0/05133 د بثتدٗبثتٖ ٍ
ػلبسٓ آثآثٖ صػفشاى
—————— M ;-0/05550 M ; -0/31 ٭ P=0/01 M ;-0/53 ٭ P=0/000 M ; -0/00417 دٗ بثتدٗبثتٖ ثب
تشک٘ت ػلبسٓ آثآثٖ صػفشاى ٍ توشٗٗي اصَّٕاصٕ
٭ ـبًـبًٔ تفبٍت هؼٌ داس

تبٗٗح خذٍٍل 3 ًـبى هٖ دّذ تشک٘٘ت هلشف ػلبسػلبسٓ آثٖ صػفشاى ٍ توشٗٗي ت اصٕ ثتش غلظتت آًتضٗٗنگل تبت٘گلَتبتَ٘ىَى پشاکؼ٘٘ذاص تثث٘٘ش هؼٌٌب داسٕ داؿت) 000/0;P ٍ 52/24; F(، ثثِ گگًَِ إ ککِ پغ اص دٍ فتتّفتتِ دسگشٍگشٍُ دٗ بثتٖ ثب تشک٘٘ت ػلبسػلبسٓ آثٖ صػفشاى ٍ توشٗٗي اصَّٕاصٕ کتبّؾ هؼٌٌتب داسٕ ًؼتجت ثتثتِ گتشٍگتشٍُ کٌٌتتشلدٗ بثتٖ) 000/0;P( ٍ گشٍگشٍُ دٗ بثتٖ ثب توشٗٗي اصَّٕاصٕ) 01/0;P( هـب ذهـبّذُ ؿذ.
ثشإ دسک ثْْتش، اً ػبت ث دػت آهذآهذُ دس ؿکل 1 اسائاسائِ ؿذؿذُ اػت.

11

شکل 1. هقایسة غلظت آًشین GPX در گزگزٍُ ّای پٌج گاگاًِ، اطلاػات بز اساس هیاًگیي ٍ اًحزاف استاًدارد ارائِ شدُ است.

تبٗٗح تحل٘ل اسٗ بًًغ کٌ شفٗکٌشفِ ثش غلظت آًضٗٗن ػَپش اکؼ٘٘ذ دٗ ؼوَتبص کجذٕ) SOD( دس گشٍگشٍُ بّٕبٕ پٌ ٌحگبًگبًِ پغ اص دٍ فتّفتِ ت٘وبس دس خذاٍٍل 4ٍ 5 اسائاسائِ ؿذؿذُ اػت.

جدٍٍل 4. ًتایج تحلیل اریاًًس یکطزفِ بز غلظت آًشین سََپز اکسید دیسوَتاس کبدی در گزٍ ّای پٌج گاگاًِ پس اس دٍ فتِ تیوار
P ًسبت F اریاًس
)هیاًگیي هجذٍٍرات( درجات
آسادی df هجوَع هجذٍٍرات SS هٌابغ تغییز پاسخ
غلظت آًًشین SOD
0/000 21/56 15/74 4 62/96 ث٘٘ي گشٍگشٍّٖ
0/73 41 29/92 دسٍى گشٍگشٍّٖ
45 92/88 خوغ کل

تبٗٗح خذٍٍل 4 ًـبى هٖ دّذ ککِ F ث دػت آهذآهذُ اص F خذٍٍل) 79/3 ; F( دس ػٌٌح 05/0;α ثضسن تش اػت، دس ت دًت٘دِ تفبٍٍت هؼٌب داسٕ ث٘ي غلظت آًضٗن ػَپش اکؼ٘٘ذ دٗ ؼوَتبص کجذٕ دس گشٍگشٍُ بّٕبٕ پٌٌح گبًگبًِ خَد داسد. ثشإ تؼ٘ ٘ي هٌٌـث تفبٍٍت، آصهَى ؿفؿفِ اخشا ؿذ.
تبٗٗح آصهَى ؿفؿفِ دس خذٍٍل 5 اسائاسائِ ؿذؿذُ اػت.

جدٍٍل 5. تحلیل تفاٍٍت بیي هیاًگیي ّا بز غلظت آًشین سََپز اکسید دیسوَتاس کبدی در گزٍ ّای پٌج گاگاًِ پس اس دٍ فتِ تیوار
دیابتی با تزکیب ػصارٍة آبی سػفزاى توزیي
َاسی دیابتی ٍ ػصارة آبی سػفزاى دیابتی ٍ توزیي
َاسی کٌتزل دیابتی کٌتزل سالن گزگزٍُ
M ; 0/84167 M ; 1/04167 M ; 2/81167 ٭ P=0/000 M ; 2/72167 ٭ P=0/000 ————– — کٌتشل ػبلن
M ;-1/88000 ٭ P=0/016 M ;-1/68000 ٭ P=0/003 M ; 0/09000 ————– — M ;-2/72167 ٭ P=0/000 کٌتشل دٗ بثتٖ
M ;-1/97000 ٭ P=0/010 M ;-1/77000 ٭ P=0/001 ————– — M ;-0/09000 M ;-2/81167 ٭ P=0/000 دٗ بثتدٗبثتٖ توشٗٗي اٍصَّاصٕ
M ;-0/20000 ————– — M; 1/77000 ٭ P=0/001 M ; 1/68000 ٭ P=0/003 M ;-1/04167 دٗ بثتٖ ػلبسٓ آث صٍػفشاى
————– — M ; 0/2 M ; 1/97 ٭ P=0/01 M ; 1/88 ٭ P=0/01 M ; -0/84 د بثت ثب
تشٖک٘ت ػلبسٍٓ آث صػفشاىٕ
توشٗٗي اصَّاصٕ
٭ ـبًـبًٔ تفبٍت هؼٌ داس

تبٗٗح خذٍٍل بّٕبٕ 4 ٍ 5 ًـبى داد تشک٘٘ت هلشف ػلبسػلبسٓ آثآثٖ صػفشاى ٍ توشٗٗي اصَّٕاصٕ ثش غلظت آضٗٗن ػَپش اکؼ٘٘ذ دٗ ؼو تبصکجذٕدٗؼوَتبصکجذٕ تثث٘ش هؼٌب داس داؿت) 000/0;P ٍ 569/21; F( ثثِ گگًَِ اإ ککِ پغ اص دٍ فتّفتِ دس گشٍگشٍُ دٗ بثتٖ ثب تشک٘ت هلشف ػلبسػلبسٓ آثٖ صػفشاى ٍ توشٗٗي اصَّٕاصٕ افضاٗٗؾ هؼ ٌبداسٕ ًؼجت ثثِ گشٍگشٍُ کٌٌتشل دٗ بثتٖ) 01/0;P( ٍ گشٍگشٍُ دٗ بثتٖ ثب توشٗٗي اصَّٕاصٕ) 01/0;P( هـب ذهـبّذُ ؿذ.
ثشإ دسک ثْْتش، اً ػبت ث دػت آهذآهذُ دس ؿکل 2 اسائاسائِ ؿذؿذُ اػت.

0
2

در این سایت فقط تکه هایی از این مطلب با شماره بندی انتهای صفحه درج می شود که ممکن است هنگام انتقال از فایل ورد به داخل سایت کلمات به هم بریزد یا شکل ها درج نشود

شما می توانید تکه های دیگری از این مطلب را با جستجو در همین سایت بخوانید

ولی برای دانلود فایل اصلی با فرمت ورد حاوی تمامی قسمت ها با منابع کامل

اینجا کلیک کنید

4
6
8
10
12
14

کنترل
سالم

دیابتی

کنترل

تمرین

با

دیابتی
هوازی

عصاره

با

دیابتی
زعفران

آبی

با

دیابتی

ترکیب

عصاره

آبی
تمرین

و

زعفران

هوازی

0

2

4


پاسخ دهید