انتخاب هاست و دامنه مناسب برای راهاندازی یک وبسایت اینترنتی اهمیت بسیار زیادی دارد. از این رو قصد داریم 10 هاست برتر ایران را به شما معرفی کنیم و نکاتی را برای انتخاب بهترین شرکت هاستینگ در اختیار شما بگذاریم.
اگر میخواهید سایت یا فروشگاه اینترنتی راهاندازی کنید، باید بدانید انتخاب دامنه و هاست مناسب از نان شب هم واجبتر است! شاید انتخاب دامنهی بد، خیلی ضربهی مهلکی به کسب و کار شما در فضای آنلاین وارد نکند، اما به دلایل مختلف، اشتباه در انتخاب یک هاست مناسب، میتواند تیشه به ریشهی سایت اینترنتی و فروشگاه آنلاین شما بزند.
اگر پیشنیازهای انتخاب یک هاست و فضای میزبانی درست را ندانید و در انتخاب شرکت هاستینگ دچار اشتباه شوید، هر لحظه خطر از بالا نیامدن سایت، پاک شدن اطلاعات و حتی از دسترس خارج شدن سایت برای همیشه وجود دارد.
در طرف مقابل انتخاب هاست خوب نهتنها میتواند باعث راهاندازی یک سایت خوب و عملکرد سریع آن شود، بلکه شما را از دیگر رقبایتان پیش خواهد انداخت و کمک میکند تا کاربران یک بار دیگر به سایت شما سر بزنند.
برای انتخاب هاست خوب و شرکت هاستینگ مناسب باید نکات مهمی را در نظر بگیرید. فضای میزبانی شما باید از ارائهدهندگان معتبر خریداری شود و از نظر کیفیت، سرعت، پایداری و امنیت تضمین شده باشد. خیلیها هستند تنها به دلیل ارزان بودن سراغ هاستهایی رفتهاند که در نتیجه نهتنها با مشکلات زیاد و نداشتن پشتیبانی خوب روبهرو شدهاند، بلکه به دلیل معتبر نبودن ارائهدهندهی هاست، سایت آنها به یکباره از دسترس خارج شده است.
هاستهایی که به کاربران ارائه میشوند در دیتاسنترها و سرورهای داخل ایران و خارج از ایران میزبانی میشوند. معمولا هاستهای خارجی از سرورهای آلمان، فرانسه و کانادا هستند. این نکته یادتان باشد هاستهای ایرانی در شرایط مشابه نسبت به نمونههای خارجی نسبتا قیمت بالاتری دارند.
در این مطلب به بررسی ویژگیهای یک هاست خوب میپردازیم و در ادامه 10 هاست برتر و بهترین ارائهدهندگان هاست در ایران را به شما معرفی خواهیم کرد و از نقاط ضعف و قوت آنها خواهیم گفت. یادتان باشد برای انتخاب یک هاست خوب باید تمامی موارد را متناسب با خواسته و نیاز خود در نظر بگیرید.
ویژگیها و امکانات یک هاست خوب
– فضای هاست (فضای میزبانی)
فضای هاست مقدار فضایی است که شرکت هاستینگ بسته به سیاستهای خود به صورت اشتراکی یا اختصاصی در اختیار شما میگذارد تا سایت خود را راهاندازی کنید. شما باید بسته به سایتی که قصد راهاندازی آن را دارید و با توجه به حجم فایلها، فضای میزبانی مناسبی را انتخاب کنید.
هر چه مقدار فضای مورد نیاز شما بیشتر شود، هزینهی هاستینگ نیز بالاتر میرود ولی این مقدار افزایش هزینه به صورت کاملا منطقی در پلنهای مختلف در نظر گرفته شده است.
– پهنای باند
پهنای باند یکی از مهمترین مواردی است که هنگام خرید هاست باید به آن دقت کنید. در واقع پهنای باند مقدار ترافیک مصرفی سایت شماست. پهنای باند برحسب گیگابایت محاسبه میشود و مقدار مجازی است که تعداد دفعات بازدید کاربران یا دریافت فایل توسط آنها را در طول ماه مشخص میکند.
اگر در مورد پهنای باند دقت کافی نداشته باشید، حتی ممکن است در آینده مجبور به پرداخت هزینههای بیشتر برای ارتقا یا جابهجایی سایت شوید. اگر فکر میکنید میزان بازدید سایت شما به زودی بالا میرود، از همین ابتدا در انتخاب پهنای باند وسواس به خرج دهید.
– پنل ادمین
شما برای مدیریت هاست و فضای ابری خود باید به یک پنل مدیریتی دسترسی داشته باشید. بیشتر هاستهایی که در ایران ارائه میشود از دو پنل سیپنل (CPanel) و دایرکت ادمین (Direct Admin) بهره میبرند و به دلایل مختلفی چون سهولت کار، امکانات بیشتر، سادگی رابط کاربری برای مبتدیان و…، داشبورد سیپنل طرفداران بیشتری دارد.
از آنجایی که کاربران به دلایل مختلفی چون سادگی کاربری، قیمت و… سراغ هاستهای مبتنی بر لینوکس میروند، در نتیجه علاقهمندی آنها در ابتدا به سیپنل و سپس دایرکت ادمین است. دایرکت ادمین را بیشتر افراد متخصص انتخاب میکنند.
اما یک پنل مدیریی دیگر به نام پلسک (Plesk) وجود دارد که برای میزبانی وبسایتهای مبتنی بر ویندوز که با زبان Asp.net نوشته شدهاند، پیشنهاد میشود.
– آپتایم یا در دسترس بودن هاست
یکی دیگر از موارد انتخاب هاست برتر، موضوع آپتایم یا دردسترس بودن آن است؛ چرا که نداشتن پایداری و قطعیهای پی در پی، نهتنها کاربران را کلافه میکند، بلکه به اعتبار سایت شما لطمه میزند. معمولا همهی شرکتهای هاستینگ مدعی آپتایم 99.9 درصدی هستند و میگویند خیالتان از قطعی سرور و پشتیبانی همیشگی آن در تمام ساعات روز راحت باشد.
ولی در واقع این طور نیست و ممکن است مشکلات مختلف باعث قطعی سرور شود. بعد از گذشت یکی دو ماه از فعالیت سایت خود، بهتر است با استفاده از ابزارهای موجود پایداری سرور را بررسی کنید تا مطمئن شوید که شرکت ارائهدهنده هاست تا چه اندازه در ادعای خود صادق بوده است.
– اضافه کردن دامنه
روی بعضی از هاستها فقط میتوان یک هاست با یک دامنه مشخص راهاندازی کرد. اما یادتان باشد اگر میخواهید روی فضای میزبانی خود چند سایت راهاندازی کنید، هاست شما باید قابلیت اَد آن دامین (Add-On Domain) داشته باشد تا بتوانید یک یا چند دامنهی دیگر برای راهاندازی سایتهای جدید اضافه کنید.
تجربه ثابت کرده شرکتهای هاستینگی که مدعی ارائهی امکان اضافه کردن نامحدود دامنه هستند، هاستهای بسیار ضعیف و بیکفیتی دارند!
– پارک دامین
این امکان برای شما وجود دارد که دامنههای دیگری را به دامنهی سایت خود متصل کنید تا کاربران با وارد کردن آنها نیز وارد سایت اصلی شوند. این موضوع اهمیت زیادی دارد ولی از آنجایی که برای سئو سایت مناسب نیست، بنابراین بهتر است از آن استفاده نکنید.
– سابدامین (Subdomain)
شما میتوانید برای سایت خود زیرسایتهای مختلفی را در نظر بگیرید و بخواهید دامنهی مجزایی داشته باشند. برای این کار میتوانید از زیردامنه (SubDomain) استفاده کنید. پیش از خرید هاست فعال بودن چنین قابلیتی را روی فضای میزبانی خود بررسی کنید.
– استفاده موثر از منابع سیستم
اغلب هاست ها به دلیل کیفیت بسیار پایینی که دارند به میزان مصرف منابع سرور حساس هستند و اگر ترافیک حتی اندکی افزایش پیدا کند، سایت از بین می رود. مشکل این است که اگر قبل از خرید هاست تحقیق درستی انجام ندهید، احتمالاً با بسیاری از ویژگی ها و افزونه ها به مشکل بر خواهید خورد.
اگر می خواهید وضعیت خود را ارتقا دهید یا شرکت میزبان خود را تغییر دهید، باید هزینه اضافی بپردازید. یک مشکل جدی مانند این بر وب سایت شما تأثیر منفی می گذارد.
– گواهی امنیتی SSL
پروتکل https سایت شما باید از طریق این گواهی امنیتی فعال شود که بسیار مهم است. هنگام فعال کردن برخی از عملکردها مانند درگاه های پرداخت الکترونیکی باید از امنیت سایت شما اطمینان حاصل شود. SSL همچنین برای سئو سایت مفید است.
شرکت های میزبانی زیادی وجود دارند که گواهی را برای شما فعال می کنند، بنابراین مطمئن شوید که بررسی کنید تا مطمئن شوید که هاست انتخابی شما این ویژگی را به صورت رایگان ارائه می دهد.
– پایگاه داده
همچنین باید به نوع دیتابیس ارائه شده توسط هاست خود توجه کنید. هاست شما باید بتواند چندین پایگاه داده را به طور همزمان مدیریت کند، صرف نظر از اینکه هاست لینوکس یا ویندوز خریداری می کنید.
– Backup
تهیه نسخه پشتیبان از سایت و اطلاعات هاست هر از چند گاهی ضروری است. این تنها وظیفه شما نیست و شرکت میزبان باید یک نسخه کاملاً پشتیبانی شده از سایت شما را به صورت دائم و خودکار آماده کند.
– امنیت سرور
شرکت های هاست مسئولیت تضمین امنیت هر وب سایت را بر عهده دارند که یکی از مهمترین جنبه ها می باشد. در حالی که مدیر سایت باید با استفاده از ترفندها و ابزارهای لازم، امنیت سایت را نیز افزایش دهد، اما مسئولیت تامین امنیت سرور بر عهده شرکت میزبان سایت است.
زمانی که سرور هاست شما امنیت پایینی دارد و به راحتی قابل هک است، باید سایت و اطلاعات خود را محدود کنید. هنگام استفاده از هاست اشتراکی، این مشکل بدتر می شود. اگر از یک شرکت هاست معتبر استفاده می کنید، معمولاً می توان از این مسئله جلوگیری کرد.
– پشتیبانی 24/7
اکثر شرکتهای هاستینگ ادعا میکنند که پشتیبانی 24/7 را ارائه میکنند، اما این درست نیست و فقط برخی از آنها پشتیبانی میکنند.
زبان ها و سیستم های مدیریت محتوا
مهم نیست که چه زبان یا CMS را برای سایت خود انتخاب می کنید، مهم است. حتی اگر یک سایت لینوکس با PHP، وردپرس، جوملا یا سیستم مدیریت محتوای دیگری دارید، سعی کنید میزبانی را انتخاب کنید که از این نوع سایت پشتیبانی می کند.